top of page

8-weekse Mindfulnesstraining

Hey, leuk je hier te zien!

 

Je hebt interesse in mindfulness en overweegt om mee te doen aan de 8-weekse training. Misschien heb je al besloten dat je mee wilt doen. Als je je beslissing al hebt gemaakt dan kun je je meteen inschrijven en kun je jezelf verzekeren van een plekje in de eerstvolgende groep. 

 

Maar waarschijnlijk schrijf je je niet zomaar in er wil je eerst meer weten.

Lees rustig verder... 

De 8-weekse mindfulnesstraining 

In 8 sessies van 2,5 uur leer je hoe je mindfulness in je dagelijks leven kunt toepassen. Je leert de fijne kneepjes van het mediteren en doet mee met de verschillende oefeningen. In deze training leer je hoe je kunt werken aan ontspanning en hoe je meer bewust in het leven kunt staan. Je wordt je bewust van je automatismen en gewoontes en leert hoe je hier minder door geleefd kunt worden. Je leert hoe de menselijke geest (het denken) werkt en welke rol emoties en lichaam spelen. Je leert je stresssignalen herkennen en leert hoe je keuzes maakt die ervoor zorgen dat jij je beter gaat voelen.

 

Waar de een zichzelf beter leert kennen en bewuster in het leven leert staan, geeft het voor de ander zelfs een grotere levensverandering en een nieuwe leefwijze. Wat de training je brengt kan voor iedere deelnemer verschillend zijn en kun je zelf passend maken binnen jouw levensvisie. De meeste mensen leren anders te kijken naar zichzelf en naar anderen, milder te zijn naar zichzelf, meer rust en openheid om ontspanning te kunnen ervaren, leren om meer bewuste keuzes te maken of voor zichzelf opkomen door het leren herkennen van stresssignalen. Je kunt zelf bepalen op welke manier mindfulness een plek in jouw leven vindt. Het oefenen van de meditaties, ook thuis, is een belangrijk onderdeel van de training. Dit maakt dat je de “aandachtsspier” traint. Vergelijk het met leren fietsen. Dit moet je ook een tijdje oefenen voor je resultaat merkt.

Hoewel er ervaringen gedeeld kunnen worden over de beoefening tijdens de lessen is het geen therapie- of praatgroep. We gaan niet graven in je verleden of moeilijkheden die in je leven spelen bijvoorbeeld. We blijven vooral bij de ervaringen in het moment.

Even praktisch, ook belangrijk.

De training wordt gegeven in kleine groepen (max. 12).Gedurende de training krijg je huiswerk en oefeningen om thuis te doen. Je krijgt ook lesmateriaal en toegang tot audiofragmenten. Belangrijk!: Aan de training gaat een telefonische intake vooraf voor je deelname bevestigd kan worden.

De eerstvolgende training start in het najaar van 2022, elke sessie vanaf 19:00. De sessies vinden online plaats via zoom. Je kunt dus comfortabel vanuit je eigen huis mee doen. Tijdens de sessies neem je actief deel en zijn we allen in een groep in beeld. 

Start najaar 2022 op dinsdagavonden vanaf 19:00.

Data: exacte data volgen nog. Je kunt je wel alvast inschrijven.

Nog even het zakelijke stuk.

 

Kosten.

Volg je de 8-weekse mindfulnesstraining bij Plume's Mind dan krijg je €60,- kado en betaal je slechts €290,- in plaats van het gebruikelijke bedrag van €350,-. Ik vind het erg belangrijk dat mindfulness voor iedereen die dit nodig heeft toegankelijk is, vandaar een redelijke prijs.

Dus normaal €350,-, maar met €60,- kado slechts €290,-.

  • Vergoeding via je werkgever?

Veel werkgevers zijn bereid de training voor je te vergoeden vanuit het opleidingsbudget dat beschikbaar is of in het kader van preventie van ziekteverzuim, aangezien mindfulness bewezen effectief is bij stressgerelateerde en aanverwante klachten. Indien van (gedeeltelijke) vergoeding door werkgever wordt uitgegaan van de normale prijs van €350,-. 

 

  • Geen vergoeding van je werkgever?

In sommige gevallen kun je de training opgeven als aftrekpost voor de belasting. Informeer bij de belastingdienst of jouw belastingconsulent of dit in jouw geval van toepassing is. 

 

 

Bij je inschrijving ga je akkoord met bovengenoemde kosten.

Twijfel je nog?

Heb je na deze informatie toch nog je twijfels dan wil je misschien deelnemen aan een gratis kennismakingsworkshop Mindfulness.

 

De workshops worden op verschillende momenten door het gehele jaar gegeven. Als er op dit moment geen workshop gepland staat, geen zorgen, je kunt je er gewoon voor inschrijven en je interesse aangeven. Als er data bekend zijn wordt je op de hoogte gebracht. 

Nog vragen?

Neem vrijblijvend contact met me op door te mailen naar veronique@plumesmind.nl.

 

Liever je vraag telefonisch stellen? Bel me op 06-45736058.

Wooden Hut
bottom of page