top of page
20210103_154309.jpg

Over mij

 

 

Hey, wat leuk dat je de tijd neemt om dit te lezen!

 

Mijn naam is Veronique, ik woon samen met mijn partner, onze 5 kinderen en 2 katten in een doodnormaal rijtjeshuis. Door ons samengestelde gezin hebben we een leven van heel hectisch, (als alle kinderen er zijn en aandacht nodig hebben) naar heel stil (als er geen kinderen zijn en zelfs de katten geen aandacht willen) en alles wat daar tussen in zit. Tussen deze bedrijven door doe ik graag mijn eigen ding en wil ik nog al eens wisselen van hobby en focus op interesses. Ik vind namelijk alles (nou ja, bijna alles) interessant, en heb te weinig tijd om overal aandacht aan te besteden. Ik ben gek op plantjes, mag graag experimenteren in de keuken, maar kan ook erg genieten van series bingen. Ik vind het belangrijk om bewust en gezond te leven, waarbij ik waarde hecht aan bijdragen aan een gezond klimaat en duurzaamheid.

 

Al meer dan 20 jaar heb ik werkervaring in de GGZ. Naast het werk dat ik doe voor mijn eigen praktijk Plume's Mind als stress- en zelfbeeldcoach en mindfulnesstrainer, werk ik parttime als POH-GGZ bij een huisartsenpraktijk, waar ik mensen begeleid/behandel met psychische klachten of die tegen problemen aanlopen in het leven. 

Vanuit mijn achtergrond als psycholoog en ervaring in de GGZ ondersteun ik cliënten in hun proces om te leren omgaan met de moeilijkheden in hun leven. Een van de grote lessen die ik geleerd heb is dat mensen veel veerkrachtiger blijken dan ze zelf denken, maar dat ze bij het doorstaan van levensgebeurtenissen hier niet altijd even makkelijk meer bij kunnen. Die veerkracht is er nog steeds, maar is soms vertroebeld door wat je meemaakt. In alle vormen van begeleiding die ik bied (een-op-een gesprekken en groepstrainingen) leer ik mensen weer in contact komen met zichzelf en hun eigen veerkracht. Op een andere manier leren kijken naar jezelf en de wereld, met een liefdevolle en accepterende houding, helpt hier enorm bij. Prachtig om mensen weer tot bloei te zien komen!

 

Zelf heb ik verschillende persoonlijke processen doorgemaakt in het leven, waarbij ik dacht dat ik mezelf en mijn veerkracht nooit meer terug zou vinden. Waarbij ik dacht dat ik niet goed in elkaar zat en mijn leven redelijk uitzichtloos voelde. Jaren geleden (rond 2014) kreeg ik een burnout, een van de persoonlijke processen die ik doormaakte. Later snapte ik dat het onvermijdelijk en noodzakelijk was om deze periode door te maken en heeft het me vele belangrijke levenslessen geleerd tijdens het herstelproces. Ik heb onder andere geleerd dat moeilijkheden bij het leven horen, dat ik niet perfect hoef te zijn en ik zelf de keuze heb hoe ik met mijn moeilijkheden omga. Ik mocht mezelf (opnieuw) leren kennen, vond mijn veerkracht terug, kan dingen aan die ik me vroeger niet voor kon stellen en misschien wel het belangrijkste: ik ben tevreden met wie ik ben en hoe ik in elkaar zit. Inmiddels weet ik dat we allemaal op een zeker moment met onze uitdagingen te maken krijgen, wat je achtergrond ook is. Uitdagingen in het leven hebben we van oudsher, maar door de snelle ontwikkelingen in deze tijd, de grotere druk die daarmee ontstaat, de verwachtingen die er geschept worden en waaraan we willen voldoen ontstaan er meer mentale problemen waar we maar mee moeten leren omgaan.

Mindfulness is een onderdeel van mijn leven geworden. Deze bewuste manier van leven maakt dat ik persoonlijk kan blijven groeien op een ontspannen manier. Als trainer heb ik het tot mijn missie gemaakt om in de mindfulnesstrainingen extra aandacht te geven aan bepaalde thema’s. Het werken met thema’s als zelfbeeld, perfectionisme en vermijding, zelfkritiek, erbij willen horen, beter voor anderen zorgen dan voor jezelf en wat nog meer in deze lijn ligt, zie ik als mijn specialisme en neem ik mee in de begeleiding van de mindfulness sessies. Volg je training of coaching bij mij, dan krijg je deze verdieping erbij.

Omdat ik weet dat het kan en je er alleen maar beter van kunt worden wil ik jou helpen om jouw veerkracht (opnieuw) te vinden. Zien we elkaar binnenkort?

Wil je meer weten?

 

Je kunt Plume’s Mind volgen op:

https://www.facebook.com/plumesmind.

 

Hier vind je inspiratie, informatie en tips.

Of schrijf je in voor de inspiratiemail onderaan de pagina. 

bottom of page